Subsidie voor 

elektrische scooters

Verschillende gemeenten in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem maar ook kleinere gemeenten geven onder bepaalde voorwaarden subsidie op de aanschaf van elektrische scooters.

Waarom subsidies?
Dit wordt gedaan om meer elektrische scooters op de weg te krijgen en hierdoor het geluidsoverlast en de CO2 uitstoot te verminderen en om de luchtkwaliteit te verbeteren. De emissies van brommers (brom- en snorfietsen) zijn over het algemeen hoog. 2-takt brommers stoten gemiddeld bijna 25 keer meer uit dan 4-takt brommers. Echter de uitstoot van 4-takt brommers ligt op het niveau van nieuwe Euro 6 diesel personenauto’s. De relatief hoge emissies van de onderzochte 4-takt brommers zijn daarmee een aandachtspunt van het TNO (Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoekscentrum). Elektrische scooters bieden een simpele oplossing voor een beter klimaat en daarom is het logisch dat gemeentes subsidies ter beschikking stellen.

Kan ik subsidie krijgen?
Of je subsidie kunt krijgen voor een e-scooter van Stekkerscooter is afhankelijk van de regels en beschikbare middelen van je gemeente. Daarnaast kan het verschillen of je de e-scooter particulier of zakelijk bij ons afneemt. 

Heb je vragen over subsidie voor je elektrische scooter? Neem dan contact met ons op.

Subsidie elektrische scooter  Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein heeft een tijdelijke subsidie voor de aanschaf van nieuwe elektrische scooters door inwoners. U hoeft dus geen ondernemer te zijn om aanspraak te maken. De subsidie bedraagt per 3 jaar maximaal € 500,00 per persoon of maximaal 30 % van het aankoopbedrag.

Subsidie elektrische scooter Arnhem

De gemeente Arnhem heeft een subsidie voor de aanschaf van nieuwe elektrische scooters door inwoners. De subsidie wordt slechts verstrekt aan een aanvrager die woont in de gemeente Arnhem of in de gemeente Renkum, Rozendaal, Rheden, Westervoort, Overbetuwe, Lingewaard of Duiven, mits kan worden aangetoond dat je werkt in de gemeente Arnhem of daar naar school gaat. De hoogte van de subsidie bedraagt 30 % van de aankoopbedrag tot een maximum van € 750,- per E-scooter

Subsidie elektrische scooter Amsterdam

De gemeente Amsterdam stelt subsidie beschikbaar wanneer je je voertuig met emissieklasse 3 of lager laat slopen. Via onderstaande link kun je kijken of je hiervoor in aanmerking komt. 
Ook zakelijk geeft de gemeente Amsterdam subsidies voor e-scooters.