Veel gestelde vragen
Waarom is een RDW goedkeuring belangrijk?
Er zijn meerdere webshops die elektrische scooters en steps verkopen. Je zult zien dat er veel sites zijn die een scooter verkopen zonder de juiste documentatie die nodig is om een scooter op kenteken te zetten. Voor al onze scooters is een typegoedkeuring verkregen voor de Europese Unie. Voor elke scooter hebben wij een COC (Certificate of Conformity). Aan de hand van dit document kan RDW de scooter nalopen en goedkeuren. Het verkrijgen van een COC kost veel geld, omdat de scooter volledig technisch gekeurd dient te worden. Er zijn fabrikanten die deze keuring niet laten doen en dus geen COC verkrijgen, waardoor de scooter niet op de Europese weg mag. Let hier altijd op bij het kopen van een elektrische scooter.
Helmplicht snor- en bromfiets voor elektrische scooters?
Onze elektrische scooters worden geleverd als snorfiets (25km/u) of als bromfiets (45/u). Tot 8 april 2019 hoefde je geen helm te dragen op een snorfiets (snelheid tot 25km/u) en kon je altijd op het fietspad rijden. Per 8 april 2019 bestaat er een helmplicht voor bepaalde gebieden in Amsterdam voor snorfietsen. Het is de verwachting dat meerdere steden volgen. Mocht je bij ons een elektrische snorfiets hebben gekocht en wil je 45km/u rijden, dan kunnen wij de begrenzer eraf halen en de scooter opnieuw laten keuren bij de RDW als bromscooter.
Rijbewijs nodig voor elektrische scooters?
Er is geen verschil tussen elektrische en benzine scooters. Je zal daarom bij de aanschaf van een elektrische scooter (brom- en snorfiets) in het bezit moeten zijn van een bromfietsrijbewijs. Deze kan je halen vanaf 16 jaar. Als je al een autorijbewijs hebt, hoef je geen rijbewijs meer aan te vragen.
Zijn de elektrische scooters RDW goedgekeurd?
Al onze scooters zijn voorzien van een Certificaat van Overeenstemming (CVO). Met dit CVO kunnen wij aantonen dat het voertuig voldoet aan de gestelde toelatingseisen in Europa. Met dit CVO gaan wij naar een RDW keuringsstation waar al onze elektrische scooters worden goedgekeurd voor de openbare weg. Nadat de goedkeuring is verkregen, kunnen wij de scooter op kenteken zetten,
Verzekeringen bij elektrische scooters?
Zodra de elektrische scooter op naam is gezet kan je de verzekeraar bellen voor een verzekering. De kosten van de verzekering zullen gelijk zijn aan die van een bromfiets op benzine.
Garantie bij Stekkerscooter?
Je kunt bij ons 1 jaar garantie afnemen op de motor, accu en het frame. Je kan alleen gebruik maken van onze garantie als:
- Van te voren de garantieovereenkomst is afgegeven;
- de factuur is volledig betaald;
- de scooter is niet doorverkocht;
- alle instructies zijn opgevolgd;
- het defect niet het gevolg is van nalatigheid, onjuist gebruik, het niet opvolgen van de in de gebruikershandleiding vermelde aanwijzingen of overbelasting.
Wat is niet gedekt:
- Diepontlading van accu's
- Gebruik voor commerciele doeleinden
- Kosten voor regulier onderhoud van het product (remblokken vervangen).
- Oxidatie en corrosie aan metalen onderdelen.
- Herstel van (normale)geluiden en trillingen als gevolg van gebruik van het product.
- Accu’s die niet regelmatig zijn opgeladen c.q. gebruikt zijn.
- Schade aan, verlies van of defect aan meegeleverde en/of aangebrachte onderdelen die niet bij het product behoren.
- Een defect als gevolg van verkeerd gebruik of gebruik waarvoor het product niet bedoeld is of defect door gebruik onder abnormale omstandigheden.
- Een defect of schade als gevolg van verkeerde stalling of transport.
- Een defect of schade als gevolg van brand, ongeluk en diefstal.
- Een defect of schade als gevolg van roet en rook, gebruik van chemische middelen, water en zout.
Gebruik en opladen van Lithium accu?
Wij willen dat je zo lang mogelijk gebruik kunt maken van je accu.
Allereerst willen we graag duidelijk maken dat je het verouderingsproces van een Lithium accu niet kan stoppen. Je kan het verlies in capaciteit wel vertragen door middel van deze tips:
- Het volledig ontladen is niet aan te raden bij Lithium accu's, dit was alleen zo bij de oude lood accu's
- De accu kan het beste worden opgeladen tussen de 30% en 70%
- Laad de accu niet aan het stopcontact hangen
- Koppel de accu los als de scooter niet wordt gebruikt
- Laad de scooter op na elke rit
- In de winterperiode de scooter 1 x per maand opladen