De camper scooter

Ons nieuwe model, de Rocky, is dé scooter om mee te nemen op vakantie. Heb je een camper met een ruime garage? Deze e-scooter past er perfect in en is daarnaast een echt licht gewicht. Lees hieronder meer!

Maakt kamperen gemakkelijker

Een 100% betrouwbare elektrische scooter. Dat is de Rocky! Deze kleine maar handige e-scooter is perfect voor boodschappen op of rond de camping, maar ook voor het touren door de mooiste Franse dorpjes. Daarom hebben wij dit model gekroond tot Camper Scooter! 

Lichtgewicht

Onze Camper Scooter 'Rocky' weegt maar 50 kg en is daarmee een van de lichtste e-scooters. Hierdoor rolt u deze scooter gemakkelijk in het achter ruim van uw camper of kampeerbus.


Eindeloze functies

De Camper Scooter is een bijzondere scooter met een heleboel functies. Zo kunt u met deze elektrische scooter achteruit rijden en kunt u heerlijk cruisen langs de kust met cruise control. Ook past er een flinke koffer op de e-scooter. Meer functies bekijken? Lees hier meer > 


Europese goedkeuring

Alle scooters hebben een Europese goedkeuring en mogen dus rijden in het buitenland. Per land gelden er echter andere regels met betrekking tot brandstofscooters en elektrische scooters. Hieronder vertellen we je daar meer over!


België

Helmplicht
Het belangrijkste verschil met Nederland is dat u in België altijd een helm moet dragen wanneer u op een e-scooter rijdt.

Klasse A en B
Daarnaast maken ze verschil tussen klasse A (25 km/u) en klasse B (45km/u) scooters. Staat er onder het verkeersbord een A vermeldt? Dan geldt dit verkeersbord alleen voor klasse A scooters (het Nederlandse blauwe kenteken).
 
Cruise control 

In België kan het verboden zijn de cruise control te gebruiken. Dit verbod wordt aangegeven door een verbodsbord met de woorden Cruise control met een rode streep erdoor. Waar dit bord staat, mag tot aan het volgende kruispunt de cruise control niet worden gebruikt. 

Bekijk de website van de ANWB voor meer regels m.b.t. e-scooters, bijrijders etc. 

Frankrijk

Helmplicht
Ook in Frankrijk moet je een helm dragen. Hier maken ze geen onderscheid tussen een snorfiets of een bromfiets.

Handschoenen en veiligheidsvest
Bestuurders en passagiers zijn verplicht om CE-gemarkeerde handschoenen te dragen. Daarnaast is het verplicht om een veiligheidsvest bij u te hebben zodat u deze in het geval van pech kunt aan trekken.


Passagiers
Voor het meenemen van passagiers op uw Camper Scooter gelden er ook verschillende regels. Zoals het gebruik van een kinderzitje bijvoorbeeld. 
Voor meer informatie over deze en andere regels m.b.t. uw e-scooter, kunt u de website van de ANWB raadplegen. 

Klik hieronder op de knop om door te gaan naar de website van de ANWB!

Duitsland

Helmplicht Mofa en Moped
In Duitsland wordt een snorfiets 'Mofa' en een bromfiets 'Moped' (of 'Kleinkraftrad') genoemd. Een helm is voor beide verplicht.

Plaats op de weg
Een bromfiets moet altijd gebruik maken van de rijbaan. Mopeds rijden binnen de bebouwde kom op de rijbaan en mogen alleen op een fietspad rijden als er onder het ronde blauwe bord Fietspad  een onderbord hangt met een snorfiets en de tekst frei.

Passagiers vervoeren

Het vervoeren van passagiers mag alleen als er een handgreep en voetsteunen aanwezig zijn. Kinderen jonger dan 7 jaar mogen alleen in een kinderzitje worden vervoerd. Waarbij de wielen zo zijn afgeschermd dat de handen of voeten niet tussen de spaken kunnen komen.

Klik hieronder voor meer informatie over de verkeersregels voor e-scooters in Duitsland!